Home

 

Klas O-AV


Voetbaltoernooi

Geplaatst door juf Vicky op 22 May 2019

 

Dinsdag 21 mei deed De Sprienke weer mee aan het jaarlijkse voetbaltoernooi in Roosendaal. Ook van onze klas deden een paar kindereen mee. Er werd gerend, verdedigd en ook nog eens gescoord! Uiteindelijk had Goes één beker gewonnen. Gefeliciteerd allemaal!

  

 

 

 

 

0 reactie(s)

Thema 'vrije tijd'

Geplaatst door juf Vicky op 17 May 2019

 

Vrijdag 17 mei ging het nieuwe thema 'vrije tijd' van start met een filmmiddag. De kinderen van O-AV konden kiezen uit Nijntje en de film Lepel. Natuurlijk hoorde er ook popcorn en wat te drinken bij. 

In de klas besteden we aandacht aan wereldreizen. We hebben gepraat over de woestijn. Daarna komen de Noordpool en de jungle nog aan bod. Met knutselen gaan we een wereldbol maken van papier maché. Helaas was poging 1 mislukt (de ballonnen liepen leeg!), dus dat gaan we nog eens opnieuw proberen. 

Op wereldreis

 

0 reactie(s)

Pasen

Geplaatst door juf Vicky op 18 April 2019

 

Donderdag 18 april hebben we met de klas verschillende paasspelletjes gedaan. Eerst gingen we eieren zoeken op het plein. Emmy vond het gouden ei! Toen iedereen zijn ei gevonden had, mochten we hem lekker opeten.

Daarna hebben we in de klas paasmemory gespeeld op de computer, in ons paaswerkboekje gewerkt en met de b-bot langs verschillende paaseitjes 'gereden'. 

Ook hebben we afscheid genomen van onze kikkervisjes. Helaas zijn het geen kikkers geworden, maar ze mogen in de vijver van juf Henriëtte verder groeien. 

We wensen iedereen een fijne meivakantie toe!

 

 

 

 

0 reactie(s)

Koningsspelen

Geplaatst door juf Vicky op 12 April 2019

 

Vrijdag 12 april hebben we meegedaan aan de Koningsspelen. Eerst deden we spelletjes in de gymzaal, zoals pittenzakjes gooien, over de stormbaan en op het springkussen. Na de pauze gingen we buiten op 'vossenjacht'. We kwamen onder andere een visser, een kampeerder en een pony tegen. Daarna hebben we samen een (gezonde!) lunch gegeten. 's Middags hebben we gedanst bij de disco en daarna nog even rustig een filmpje gekeken. Het was een gezellige dag!

 

 

Spelletjes in de gymzaal.

Even rusten!

  

 

Vossenjacht: alle puzzelstukjes gevonden! 

 

 

 

0 reactie(s)

'Lentekriebelbeestjes'

Geplaatst door juf Vicky op 19 March 2019

 

In maart zijn we gestart met een nieuw thema binnen de SO-afdeling: planten en dieren. In O-AV zijn we vooral bezig met kriebelbeestjes. We hebben al geleerd over o.a. het lieveheersbeestje, de pissebed en de worm. We gaan zelf ook op zoek naar kriebelbeestjes in de buurt met ons vergrootglas, schepnet en potjes in de aanslag. 

In de klas staat ook een bak met kikkerdril, vers uit de vijver van juf Henriëtte (VSO). Eerst waren het nog doorzichtige bolletjes met zwarte puntjes, maar nu zwemmen er al een paar kleine kikkervisjes rond. Wie weet worden het straks echte kikkers! 

Naast het werken over kriebelbeestjes besteden we ook aandacht aan de lentekriebels. De week van de Lentekriebels is van 18 tot en met 22 maart. In de klas bespreken we dan de verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes, praten we over verliefd zijn en leren we hoe baby's in buiken terecht komen. 

Interessante thema's dus!

 

Thema kriebelbeestjes in de klas

 

 

Kikkerdril met al een paar visjes

 

 

Knutselen over thema planten en dieren

 

Lentekriebels

 

 

Op zoek naar kriebelbeestjes

 

0 reactie(s)

Valentijn

Geplaatst door juf Vicky op 15 February 2019

 

Afgelopen donderdag was het 14 februari, Valentijnsdag! De kinderen hebben een valentijnsknutsel gemaakt met op de achterkant een persoonlijk berichtje voor vader, moeder, broer, zus of huisdier. Woensdag zijn we, in het kader van verkeer, zelf naar de brievenbus gelopen om de enveloppen op de post te doen. Tot donderdag moesten we onze mond houden (best nog lastig!), zodat de post een echte verrassing bleef! 

Met een echte kus op de envelop.

 

Een postzegel halen bij Inge van de administratie.

 

 

De envelop zelf in de brievenbus doen (en opletten op de postcode!).

 

 

Daar gaat-ie!

 

 

 

 

0 reactie(s)

Sneeuw

Geplaatst door juf Vicky op 31 January 2019

 

Winter in O-AV! 

 

0 reactie(s)

Thema beroepen

Geplaatst door juf Vicky op 31 January 2019

 

Na de kerstvakantie zijn we gestart met het thema 'beroepen'. In de klas kregen we bezoek van de volgende mensen:

 

Meneer Hans kwam praten over zijn werk als directeur van De Sprienke. Wat doet hij allemaal in 'dat kantoortje'? Wij weten het!

 

 

De moeder van Niels vertelde over haar werk in het verzorgingstehuis. We hebben o.a. geleerd hoe iemand uit een rolstoel in bed wordt gelegd. 

 

 

De moeder van Indi vertelde over haar werk als schoonheidsspecialist. Indi was haar 'proefpersoon'. Sommige kinderen kregen ook een lekker 'zalfje met zandjes' op hun hand. Met heerlijk zacht resultaat!

 

 

De vader van Emmy werkt als sluis-/ brugwachter bij Rijkswaterstaat. Weet u die brug nog bij Sluiskil...die altijd zo lang openstond? U weet nu wie er op het knopje drukte:-). (Gelukkig is er nu een tunnel!). We leerden o.a. dat in de sluis ervoor wordt gezorgd dat het water 'gelijk' komt te staan en dat de boot daarna kan doorvaren. 

 

 

Ten slotte kwamen er een aantal brandweermannen op school en mochten we een kijkje nemen in een echte brandweerauto. 

 

 

 

0 reactie(s)

Kerst

Geplaatst door juf Vicky op 21 December 2018

 

Juf Arendine vertelt het Kerstverhaal.

 

Kerstknutsels in de klas.

 

Kerstlunch in de klas: alle papa's en mama's bedankt!

 

We wensen iedereen fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar toe!

 

 

0 reactie(s)

Sinterklaas

Geplaatst door juf Vicky op 5 December 2018

 

Vandaag was het dan zover: Sinterklaas kwam bij ons op school én in de klas! We waren al een aantal dagen aan het aftellen, dus we hadden er veel zin in. Voordat Sinterklaas op school kwam, waren we ook al met Sintwerkjes bezig.

  

Sinterklaasthema in de klas en pietenplaatjes plakken

 

 

Knutselen met Sint inpakpapier

 

 

Schoen zetten

 

 

 

Pepernoten bakken

 

 

 

 

  Sinterklaas in de klas

 

 

 

0 reactie(s)

1 2