Home

 

Klas O-AV


'Lentekriebelbeestjes'

Geplaatst door juf Vicky op 19 March 2019

 

In maart zijn we gestart met een nieuw thema binnen de SO-afdeling: planten en dieren. In O-AV zijn we vooral bezig met kriebelbeestjes. We hebben al geleerd over o.a. het lieveheersbeestje, de pissebed en de worm. We gaan zelf ook op zoek naar kriebelbeestjes in de buurt met ons vergrootglas, schepnet en potjes in de aanslag. 

In de klas staat ook een bak met kikkerdril, vers uit de vijver van juf Henriëtte (VSO). Eerst waren het nog doorzichtige bolletjes met zwarte puntjes, maar nu zwemmen er al een paar kleine kikkervisjes rond. Wie weet worden het straks echte kikkers! 

Naast het werken over kriebelbeestjes besteden we ook aandacht aan de lentekriebels. De week van de Lentekriebels is van 18 tot en met 22 maart. In de klas bespreken we dan de verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes, praten we over verliefd zijn en leren we hoe baby's in buiken terecht komen. 

Interessante thema's dus!

 

Thema kriebelbeestjes in de klas

 

 

Kikkerdril met al een paar visjes

 

 

Knutselen over thema planten en dieren

 

Lentekriebels

 

 

Op zoek naar kriebelbeestjes

 

0 reactie(s)

Valentijn

Geplaatst door juf Vicky op 15 February 2019

 

Afgelopen donderdag was het 14 februari, Valentijnsdag! De kinderen hebben een valentijnsknutsel gemaakt met op de achterkant een persoonlijk berichtje voor vader, moeder, broer, zus of huisdier. Woensdag zijn we, in het kader van verkeer, zelf naar de brievenbus gelopen om de enveloppen op de post te doen. Tot donderdag moesten we onze mond houden (best nog lastig!), zodat de post een echte verrassing bleef! 

Met een echte kus op de envelop.

 

Een postzegel halen bij Inge van de administratie.

 

 

De envelop zelf in de brievenbus doen (en opletten op de postcode!).

 

 

Daar gaat-ie!

 

 

 

 

0 reactie(s)

Sneeuw

Geplaatst door juf Vicky op 31 January 2019

 

Winter in O-AV! 

 

0 reactie(s)

Thema beroepen

Geplaatst door juf Vicky op 31 January 2019

 

Na de kerstvakantie zijn we gestart met het thema 'beroepen'. In de klas kregen we bezoek van de volgende mensen:

 

Meneer Hans kwam praten over zijn werk als directeur van De Sprienke. Wat doet hij allemaal in 'dat kantoortje'? Wij weten het!

 

 

De moeder van Niels vertelde over haar werk in het verzorgingstehuis. We hebben o.a. geleerd hoe iemand uit een rolstoel in bed wordt gelegd. 

 

 

De moeder van Indi vertelde over haar werk als schoonheidsspecialist. Indi was haar 'proefpersoon'. Sommige kinderen kregen ook een lekker 'zalfje met zandjes' op hun hand. Met heerlijk zacht resultaat!

 

 

De vader van Emmy werkt als sluis-/ brugwachter bij Rijkswaterstaat. Weet u die brug nog bij Sluiskil...die altijd zo lang openstond? U weet nu wie er op het knopje drukte:-). (Gelukkig is er nu een tunnel!). We leerden o.a. dat in de sluis ervoor wordt gezorgd dat het water 'gelijk' komt te staan en dat de boot daarna kan doorvaren. 

 

 

Ten slotte kwamen er een aantal brandweermannen op school en mochten we een kijkje nemen in een echte brandweerauto. 

 

 

 

0 reactie(s)

Kerst

Geplaatst door juf Vicky op 21 December 2018

 

Juf Arendine vertelt het Kerstverhaal.

 

Kerstknutsels in de klas.

 

Kerstlunch in de klas: alle papa's en mama's bedankt!

 

We wensen iedereen fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar toe!

 

 

0 reactie(s)

Sinterklaas

Geplaatst door juf Vicky op 5 December 2018

 

Vandaag was het dan zover: Sinterklaas kwam bij ons op school én in de klas! We waren al een aantal dagen aan het aftellen, dus we hadden er veel zin in. Voordat Sinterklaas op school kwam, waren we ook al met Sintwerkjes bezig.

  

Sinterklaasthema in de klas en pietenplaatjes plakken

 

 

Knutselen met Sint inpakpapier

 

 

Schoen zetten

 

 

 

Pepernoten bakken

 

 

 

 

  Sinterklaas in de klas

 

 

 

0 reactie(s)

Tafeltennistoernooi 2018

Geplaatst door juf Vicky op 16 November 2018

 

Vrijdag 16 november deed klas O-AV mee aan het tafeltennistoernooi. Iedereen deed zijn best en kreeg na afloop een diploma en een (gouden) medaille. Gefeliciteerd allemaal! 

   

   

 

0 reactie(s)

Kinderboekenweek

Geplaatst door juf Vicky op 11 October 2018

 

Vandaag hebben we de Kinderboekenweek afgesloten. Deze week en vorige week hebben we extra veel aandacht besteed aan lezen, boeken en het thema vriendjes. 

Op dinsdag mochten we een boek meenemen van thuis. In tweetallen hebben we naar elkaars boek gekeken en er uit gelezen.

 

Op woensdag hebben we gekeken naar een voorstelling over een boek met als onderwerp 'vriendjes'. Ook kwam Ilya uit de klas van juf Carla bij ons voorlezen. Knap hoor!

 

Op donderdag kregen we van juf Erica een nieuw leesboek voor de klas, omdat de Kinderboekenweek was afgelopen. We kregen het boek 'Beste vriendjes' van Jip en Janneke. 

 

We wensen iedereen een fijne herfstvakantie toe!

 

 

 

0 reactie(s)

Zeeuwse Muzikanten

Geplaatst door juf Vicky op 28 September 2018

 

Vrijdag 28 september kwamen de Zeeuwse Muzikanten een concert geven bij ons op De Sprienke. We zaten met alle leerlingen in de gymzaal. Er werd gezongen, gedanst en op instrumenten gespeeld. Indi mocht zelfs tussen het orkest zitten en Laurens mocht meespelen met een bijzonder instrument. Prijsvraag: welk instrument heeft Laurens in zijn handen? De winnaar (degene die de juf als eerste een mailtje stuurt met het goede antwoord) krijgt iets lekkers voor bij de koffie / thee / siroop :-). 

 

Update: Inmiddels hebben we een winnaar! Niels en zijn moeder wisten het goede antwoord. Het instrument heet een guiro. De prijs komt deze week jullie kant op! 

   Welk instrument is dit???

 Niels en zijn moeder wisten het antwoord, eet smakelijk!

 

0 reactie(s)

Dansen voor Steptember

Geplaatst door juf Vicky op 27 September 2018

 

Woensdag 26 september deden wij mee aan Steptember. De collega's van het revalidatiecentrum zetten elke dag minstens 10.000 stappen om geld op te halen voor onderzoek naar Cerebrale Parese. De kinderen van O-AV gingen hieraan meehelpen door samen te bewegen op muziek. We kregen les van een dansjuf van Dansimpulz. We mochten de bewegingen van de juf nadoen en zelf ook danspasjes verzinnen.

 

 

 

 

 

0 reactie(s)

1 2