Home

 

Klas O-AV


Judo 'examen' Niels en Tygo

Geplaatst door juf Vicky op 26 June 2019

 

Vrijdag 21 juni mochten Niels en Tygo, samen met kinderen uit andere klassen, laten zien wat ze bij de judo hadden geleerd. De rest van de klas zat in het publiek. Het ging hartstikke goed en de jongens kregen aan het eind allebei een diploma mee naar huis. Gefeliciteerd!

 

 

 

 

0 reactie(s)

Varen met Kiwanis

Geplaatst door juf Vicky op 7 June 2019

 

Dinsdag 4 juni mocht onze klas mee met de boottocht georganiseerd door de Kiwanis Club Goes - De Bevelanden. Rond een uur of 9 vertrokken we met auto's richting de haven van Yerseke. Daar stapten we op de boot 'De Beatrix'. Op de boot hebben we de mooiste plekjes van de Oosterschelde gezien, waaronder ook de zeehonden! We mochten ook nog even bij de schipper kijken en zelfs de boot besturen. Na de boottocht aten we frietjes en een snack bij de McDonalds. Ten slotte werden we teruggebracht naar school, waar we moe maar voldaan weer in de taxi stapten om naar huis te gaan. Heren en dames van de Kiwanis Club, nogmaals hartstikke bedankt voor deze mooie en gezellige dag!

 

 

 

 

 

 

 

0 reactie(s)

Bezoek van de imker

Geplaatst door juf Vicky op 29 May 2019

 

Maandag 27 mei bracht imker Jan Honing (het is geen grapje) een bezoek aan onze klas. Hij vertelde over zijn werk met de bijen. Daarbij liet Jan verschillende foto's zien op het bord en hij had ook spullen meegebracht die hij gebruikt bij zijn werk. Aan het eind mochten we nog proeven van de honing, lekker!

 

 

 

 

0 reactie(s)

Voetbaltoernooi

Geplaatst door juf Vicky op 22 May 2019

 

Dinsdag 21 mei deed De Sprienke weer mee aan het jaarlijkse voetbaltoernooi in Roosendaal. Ook van onze klas deden een paar kindereen mee. Er werd gerend, verdedigd en ook nog eens gescoord! Uiteindelijk had Goes één beker gewonnen. Gefeliciteerd allemaal!

  

 

 

 

 

0 reactie(s)

Thema 'vrije tijd'

Geplaatst door juf Vicky op 17 May 2019

 

Vrijdag 17 mei ging het nieuwe thema 'vrije tijd' van start met een filmmiddag. De kinderen van O-AV konden kiezen uit Nijntje en de film Lepel. Natuurlijk hoorde er ook popcorn en wat te drinken bij. 

In de klas besteden we aandacht aan wereldreizen. We hebben gepraat over de woestijn. Daarna komen de Noordpool en de jungle nog aan bod. Met knutselen gaan we een wereldbol maken van papier maché. Helaas was poging 1 mislukt (de ballonnen liepen leeg!), dus dat gaan we nog eens opnieuw proberen. 

Op wereldreis

 

0 reactie(s)

Pasen

Geplaatst door juf Vicky op 18 April 2019

 

Donderdag 18 april hebben we met de klas verschillende paasspelletjes gedaan. Eerst gingen we eieren zoeken op het plein. Emmy vond het gouden ei! Toen iedereen zijn ei gevonden had, mochten we hem lekker opeten.

Daarna hebben we in de klas paasmemory gespeeld op de computer, in ons paaswerkboekje gewerkt en met de b-bot langs verschillende paaseitjes 'gereden'. 

Ook hebben we afscheid genomen van onze kikkervisjes. Helaas zijn het geen kikkers geworden, maar ze mogen in de vijver van juf Henriëtte verder groeien. 

We wensen iedereen een fijne meivakantie toe!

 

 

 

 

0 reactie(s)

Koningsspelen

Geplaatst door juf Vicky op 12 April 2019

 

Vrijdag 12 april hebben we meegedaan aan de Koningsspelen. Eerst deden we spelletjes in de gymzaal, zoals pittenzakjes gooien, over de stormbaan en op het springkussen. Na de pauze gingen we buiten op 'vossenjacht'. We kwamen onder andere een visser, een kampeerder en een pony tegen. Daarna hebben we samen een (gezonde!) lunch gegeten. 's Middags hebben we gedanst bij de disco en daarna nog even rustig een filmpje gekeken. Het was een gezellige dag!

 

 

Spelletjes in de gymzaal.

Even rusten!

  

 

Vossenjacht: alle puzzelstukjes gevonden! 

 

 

 

0 reactie(s)

'Lentekriebelbeestjes'

Geplaatst door juf Vicky op 19 March 2019

 

In maart zijn we gestart met een nieuw thema binnen de SO-afdeling: planten en dieren. In O-AV zijn we vooral bezig met kriebelbeestjes. We hebben al geleerd over o.a. het lieveheersbeestje, de pissebed en de worm. We gaan zelf ook op zoek naar kriebelbeestjes in de buurt met ons vergrootglas, schepnet en potjes in de aanslag. 

In de klas staat ook een bak met kikkerdril, vers uit de vijver van juf Henriëtte (VSO). Eerst waren het nog doorzichtige bolletjes met zwarte puntjes, maar nu zwemmen er al een paar kleine kikkervisjes rond. Wie weet worden het straks echte kikkers! 

Naast het werken over kriebelbeestjes besteden we ook aandacht aan de lentekriebels. De week van de Lentekriebels is van 18 tot en met 22 maart. In de klas bespreken we dan de verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes, praten we over verliefd zijn en leren we hoe baby's in buiken terecht komen. 

Interessante thema's dus!

 

Thema kriebelbeestjes in de klas

 

 

Kikkerdril met al een paar visjes

 

 

Knutselen over thema planten en dieren

 

Lentekriebels

 

 

Op zoek naar kriebelbeestjes

 

0 reactie(s)

Valentijn

Geplaatst door juf Vicky op 15 February 2019

 

Afgelopen donderdag was het 14 februari, Valentijnsdag! De kinderen hebben een valentijnsknutsel gemaakt met op de achterkant een persoonlijk berichtje voor vader, moeder, broer, zus of huisdier. Woensdag zijn we, in het kader van verkeer, zelf naar de brievenbus gelopen om de enveloppen op de post te doen. Tot donderdag moesten we onze mond houden (best nog lastig!), zodat de post een echte verrassing bleef! 

Met een echte kus op de envelop.

 

Een postzegel halen bij Inge van de administratie.

 

 

De envelop zelf in de brievenbus doen (en opletten op de postcode!).

 

 

Daar gaat-ie!

 

 

 

 

0 reactie(s)

Sneeuw

Geplaatst door juf Vicky op 31 January 2019

 

Winter in O-AV! 

 

0 reactie(s)

1 2