Home

 

Klas VL-A


gelukkig nieuwjaar

Geplaatst door op 10 January 2019

 

Hallo allemaal,

Hier weer een blog van onze klas. De eerste schoolweek van 2019 is alweer voorbij. Iedereen nog de beste wensen voor 2019!

November en december zijn drukke maanden, maar wel hele gezellige. Ik zal hier een paar foto's van sintfeest en kerstviering plaatsen.

      

             

We zijn erg benieuwd wie er allemaal de weblog lezen. Kunnen jullie een reactie sturen naar ons via mail/schriftje zodat we weten dat dit wat we schrijven ook gelezen wordt. Ook zijn we benieuwd wat jullie van de blog vinden. Wat missen jullie, wat mag er wel/niet in. etc.

 

Zo en nu 2019. Weer een nieuw jaar met veel mogelijkheden en uitdagingen...

 We beginnen met het thema Beroepen. 22 februari zal dit feestelijk worden afgesloten waarbij u, als ouder/verzorger/opa/oma, van harte welkom bent. Tegen die tijd wordt dit nog wel in de weekbrief gemeld.

De kinderen zijn al flink bezig geweest over beroepen. Een aantal weten al wat ze later willen worden. Van brandweerman tot soldaat, maar ook mamaprinses en juf wordt genoemd. ;-)

 

We wachten jullie reacties af. tot de volgende blog.

 

Groetjes van alle juffen van VL-A

 

0 reactie(s)

oktober 2018

Geplaatst door Elvira op 26 October 2018

 

Hallo allemaal,

Hier de 2e blog van dit schooljaar. De herfstvakantie is inmiddels ook alweer voorbij. We werken in het thema Herfst (logisch ;-) ) Op de gang en in de klas hangen al wat werkjes over dit thema. Wat gezellig ;-)  We hebben een herfstafel en in de bouwhoek hebben we een leuk hoekje gemaakt om te meten en te wegen met dingen van de herfst. Zo hebben we kastantjes en beukenootjes gewogen met de balansweegschaal. we hebben zelfs onszelf gewogen en gemeten. Natuurlijk niet met de balansweegschaal maar met een echte weegschaal.

De letter in het letterkastje is ook veranderd. We werken nu met de letter 'b'.

We spelen altijd heerlijk in de hoeken en samen buitenspelen is ook erg fijn. Op de dinsdag zwemmen is best druk maar o zo leuk. Wat leren we veel. Aan het eind van de week gym. Daar leren we ook zoveel. Deze week zijn we gestart met oefenen voor het tafeltennistoernooi. November is er een tafeltennistoernooi voor alle klassen. We kunnen medailles winnen dus dat wordt oefenen!';-)

En ja we gaan een leuke, maar drukken periode in. OVer een aantal weken komt de goedheiligman met zijn pieten en gelijk daarna is het kerst. WE kunne weer volop werken en leren. Ook cultuureducatie is in volle gang. nu thema geuren en kleuren over de herfst.

Terugkijken op de afgelopen maanden... We hebben elkaar inmiddels goed leren kennen en we zijn vrienden geworden. Wat hebben we een leuke klas.

Tot de volgende keer!

 

Groetjes van alle juffen van de Vliegerklas.

 

 

0 reactie(s)

schooljaar 2018/2019

Geplaatst door Elvira op 31 August 2018

 

Hallo allemaal!

We zijn alweer 2 weken in volle gang. Wat hebben we een goede start gemaakt. Eerst onze nieuwe vriendjes verwelkomd in de klas en verhalen over de vakantie verteld.

Foto's gemaakt voor bij de kapstok en in de klas.

Verder zijn we vooral bezig met vrienden maken. WE hebben een letter in de klas waar we aan werken. Dit is de letter V.

we spelen in de hoeken, werken aan tafel of spelen aan tafel. We spelen veel buiten en hebben veel lol met elkaar.

We proberen regelmatig de weblog bij te houden en houden er van om reactie er op te krijgen. Via deze site of gewoon via de mail of het schriftje. WE zijn benieuwd wie dit allemaal leest en vooral of jullie het leuk vinden... ;-)

 

Allemaal een fijn schooljaar gewenst en tot ziens op de ouderavond.

 

Groetjes,

van de juffen van VL-AV

 

 

 

 

 

0 reactie(s)

Mei 2018

Geplaatst door Elvira op 13 April 2018

 

Hallo allemaal,

Het is weer vakantie, dus tijd voor een blog.

Wat hebben we de afgelopen weken weer hard gewerkt. We hebben gewerkt aan het thema eten en drinken, we hebben veel letters en cijfers geleerd.

Donderdag 29 maart hebben we een heerlijke paaslunch gehad. Met de gehele SO afdeling smulden we van al het lekkers in de centrale hal. Wat is dat gezellig met zijn allen bij elkaar. We kregen een donut, een toetje en natuurlijk een ei, want een ei hoort erbij ;-).

 

In de weekbrieven hebben jullie al kunnen lezen wat we gedaan hebben dus ik ga er niet te veel op in.

Ook de schoolfotograaf is geweest. We hopen dat de foto's naar wens zijn.

Vrijdag 20 april was de koningsspelen.

 

 

Fijne meivakantie en tot 7 mei.

 

Groetjes van alle juffen.

 

0 reactie(s)

December 2017/ Januari 2018

Geplaatst door Elvira op 11 January 2018

 

Hallo allemaal,

De Beste wensen voor 2018!! Het eerste half jaar is voorbij gevlogen. We hebben in de klas veel gewerkt en weer veel letters en cijfers geleerd.

December... De tijd van Sinterklaas en kerst. Het uitleven naar en het uiteindelijke feest brengt veel energie met zich mee. Je kan nu merken dat het tijd is voor vakantie.

Deze blog gaat over december..

De ene week is het sinterklaasfeest en de andere week werken we alweer over kerst. De overgang is groot en soms niet te begrijpen. Dat kan je merken in de klas.

Het Sinterklaasfeest op school was erg gezellig. S ochtends de Sint met zijn pieten in de gymzaal verwelkomen is toch wel erg gezellig. Alle kinderen van de school komen kijken en zingen uit volle borst mee. Daarna gaat Sint dan zijn rondje doen en wat is dat spannend.. Wanneer komt hij bij ons in de klas?... En daar is hij dan, wat een gezelligheid. Wie durft er op schoot en wie durft er iets te vertellen tegen de sint? We krijgen wat lekkers en ook nog een cadeau! Dank u Sinterklaas!

De weken daarna werken over de kerst. Dat is toch ook wel leuk. De kerstversieringen komen langzaamaan in de klas te hangen en ook de kerstboom staat algauw in de klas. Al die lichtjes en kerstliedjes zijn erg gezellig. Door heel de school klinken er kerstliedjes. Voor sommige kinderen is dat wel iets te veel dus dan maar wat rustiger doen en zorgen dat er niet te veel overlast is.

Als afsluiting van de kerst op school was er woensdag een kerstmarkt. Je kon er leuke kerstdingen kopen op de rommelmarkt of je kon meedoen met het enveloppenspel. Welke prijs mag er mee naar huis? verder kon je nog wat knutselen, je haren laten doen en je nagels laten lakken Kortom een gezellig sfeer en leuke bezigheden. Kortom een hele leuk kerstsfeer.

 

We hebben nu inmiddels de eerste week van het nieuwe jaar achter de rug. En we hebben er weer veel zin in.

We zijn benieuwd wat dit jaar ons zal brengen.

 

Groetjes van

Juf Bianca, Juf Linda, Juf Maya, Juf Liesbeth, Juf Elvira, Juf Lotte en juf Eline.

 

0 reactie(s)

tafeltennistoernooi

Geplaatst door Elvira op 17 November 2017

 

 

Hallo allemaal,

Onze eerste blog van dit schooljaar! Wegens ziekte en afwezigheid van een paar juffen is de weblog een beetje op de achtergrondgeraakt... We gaan van start weer om geregeld een blog te plaatsen dus houdt de weblog in de gaten. ;-)

 

We zijn weer goed van start gegaan na de zomervakantie en hebben hard gewerkt tot de herfstvakantie. De verhalen heb je in de schriftjes kunnen lezen en in de weekbrieven.

Na de vakantie zijn weer met frisse moed gestart, af en toe een kindje dat ziek wordt door gure herfstweer, maar gelukkig niet al te lange afwezigheid.

Vandaag hebben we een tafeltennistoernooi gehad. Een hele ochtend tafeltennissen. Wat leuk maar ook erg vermoeiend was dat.

Maar iedereen was de winnaar!!!

 

 

Hier wat foto's van het toernooi..

 

 

 

0 reactie(s)

Schoolreis

Geplaatst door Liesbeth en Elvira op 2 June 2017

 

Hier een leuk verslagje van de schoolreis van maandag 29 mei. Foto's onder het verhaal.

 

Schoolreis VL-A

 

Maandag 29 mei, de warme maandag na Hemelvaart, was het weer zover.

Tijd voor de jaarlijkse schoolreis, en wat hadden we er zin in…………..best wel spannend!

Deze keer ging de reis naar speel en knutselboerderij ‘Hof Keizersweel’ in Wemeldinge.

We werden verwelkomd door  eigenaresse Peggy en hond Molly.

Natuurlijk moest er meteen gespeeld worden op de mooie tractoren en het klimrek.

Daarna werd er een rondje langs de dieren gedaan, papegaaien, witte pauwen, paarden, schapen, een ezel…………zelfs 3 kamelen, waarvan één zwanger…………………..als die nou eens zou bevallen vandaag!

 

Er waren ook hele kleine kippenkuikens , o zo zacht, we mochten ze aaien.

 

Onder de parasol een verfrissing en een stukje aardbeiencake, daarna werd er in de schuur geknutseld. Wat we hebben gemaakt moet nog even geheim blijven tot 18 juni, sorry vaders (en moeders), nog even geduld J!

Na een grondige poetsbeurt hebben we buiten, onder de boom en in de schaduw genoten van frietjes en een snack. Nog even spelen……………toen was meneer Joep er weer met de schoolbus.

Moe, maar voldaan, terug naar school waar we nog even een filmpje hebben gekeken.

 

0 reactie(s)

Thema Lente, Koningsspelen, juffendag Meivakantie Mei 2017

Geplaatst door Elvira op 21 April 2017

 

Zo de weken zijn voorbij gevlogen en wat hebben we veel gedaan!Het was zo druk dat deze weblog pas na de vakantie op internet kon worden gezet.

 We hebben gewerkt aan het thema Lente, we hebben juffendag gehad, paasviering en afsluiting de koningsspelen.

Afbeeldingsresultaten voor lentekriebels

Donderdag voor de vakantie was er nog onverwachts een voorstelling. De vuilnismannen met TRASH. Zij trommelden op rommel. Bij de foto's staat een link van de website van de vuilnismannen.

 En vrijdag voor de vakantie de koningsspelen.

Nu de laatste 9 weken voor de zomervakantie. Nog veel te doen en veel te beleven. Tot de volgende weblog ;-) !

 

Groetjes van de juffen.

Hier nog wat foto's. Eerst wat foto's van de juffendag en dan foto's van TRASH en als laatste foto's van de koningsspelen.

Foto's van de voorstelling van de vuilnismannen TRASH (http://www.devuilnismannen.nl/ )

Foto's van de Koningspelen:

 

 

 

 

0 reactie(s)

Juffendag 2017

Geplaatst door Elvira op 24 March 2017

 

Hallo allemaal,

Vandaag hadden we een gezellige juffenfeest in Amicitia te Kloetinge. Wat was het leuk en gezellig.

Eerst verzamelden we op school en iedereen had er duidelijk zin in. De een had veel zin in frietjes eten terwijl de ander uitkeek naar de spelletjes maar vooral het rijden in de schoolbus/auto.

Toen iedereen er was werd de groep verdeeld bij de bus en auto. De auto en de bus werden ingeladen en op pad. Bij Amicitia aangekomen hebben we de ruimte verkend terwijl de juffen de spullen installeerden die we nodig hadden.

Daarna mochten we op grote stoelen zitten en gingen we caketjes versieren. Wat een lol en sommige konden bijna niet wachten met eten.

Na wat gedronken te hebben gingen we weer de ruimte in en daar hadden de juffen de spelletjes klaargezet. Oud Hollandse spelletjes zoals sjoelen, bowlen, kleuren, pittenzakspel en mens-erger-je-niet.

Met een eigen stickerkaart gingen we alle spelletjes langs. We leerden gelijk samen spelen en op je beurt wachten... ;-)

We hebben daarna nog heerlijk gedanst met elkaar en met de juffen, er werd een boek voorgelezen door Juf Bianca en we zijn nog wezen wandelen.

Toen was het lunchtijd!!! Heerlijke frietjes gebakken door Jeroen (partner van Juf Bianca) en geserveerd door de mama van juf Bianca.

Wat hebben we zitten smullen van de frietjes en knakworstjes. Sommige kregen nog een bitterbal.. jammie! Als toetje kregen we een danoontje.... Wat een feestmaaltijd.

Als afsluing deden sommige kinderen een spel met de zus van juf Bianca en Jeroen en anderen lieten zicht schminken door juf Elvira. Juf Mirjam bracht nog wat nagellak op de nagels...

Daarna nog wat gekleurd en gewacht op meneer Joep zodat we weer naar school konden met de bus en auto.

 

Ik wil namens de juffen jullie allemaal bedanken voor dit geslaagde feestje!

Met name wil ik vanaf deze plek nogmaals de familie Storm en Jeroen hartelijk bedanken voor de hulp en beschikbaar stellen van de ruimte in Amicitia!!!

 

Nu lekker uitrusten dit weekend met mooi weer...

 

 

 

2 reactie(s)

voorjaarsvakantie

Geplaatst door Elvira op 24 February 2017

 

Zo... De weken zijn weer voorbij gevlogen! Het is alweer vakantie! De afgelopen 7 weken hebben we gewerkt aan het thema: Dit is mijn lijf. We hebben onze gezichten nagemaakt, poppetjes getekend en onze lichaamsdelen benoemd.

Tijdens Cultuureducatie hebben we gewerkt aan het thema Azie, wat ook in Goes leefde. We hebben chinese muren geknutseld van suikerklontjes, draken geknutseld, gezongen over chineesje SJing, sjang, sjong etc.

Vandaag hebben juf Bianca en juf Elvira de tafels anders neergezet. Na de vakantie gaan we in groepjes zitten en werken. Wat een verrassing als we maandag 5 maart weer naar school komen. ;-)

Fijne vakantie en tot maandag 5 maart!

 

Groetjes van alle Juffen.

 

0 reactie(s)

1 2