De Sprienke heeft een uitgebreid aanbod aan faciliteiten met o.a. een zwembad, een state-of-the-art-sportzaal, snoezelruimte en het aan de school verbonden kinderrevalidatiecentrum Revant Reigerbos.

Zwembad

De Sprienke beschikt over een verwarmd revalidatiebad waar leerlingen zwemles krijgen. De zwemlessen worden op uitstekende wijze verzorgd door ons team bewegen. Middels het beweegbare deel in het bad kunnen echt alle leerlingen meedoen met de zwemlessen. Daarnaast wordt er door de therapeuten van het revalidatiecentrum o.a. hydrotherapie verzorgd.

Sportzaal

In onze sportzaal verzorgt het team bewegen alle lessen rondom gym en bewegen.  Vanuit onze visie op bewegen willen we dat alle leerlingen op maat kunnen deelnemen aan de bewegingsactiviteiten. Daartoe hebben we een uitstekend ingerichte sportzaal. Zo zijn in de sportzaal vier plafond/hijs-units aangebracht met ringenstellen, schommels en familieschommels waarmee leerlingen op verschillende niveaus kunnen klauteren en schommelen. Er kunnen diverse glijbanen worden gemaakt en er is een sportzaal breed luchtkussen. Ook maken we gebruik van digitale bewegingsfaciliteiten als de Xbox en de Wii.

Snoezelruimte

De snoezelruimte is een ruimte waar leerlingen door allerlei soorten prikkels kunnen ontspannen of activeren. In de ruimte zijn een sterrenhemel, diverse projectoren, een waterbed, een bubbelbuis, geur en geluid sensaties en allerlei materialen ingericht om de zintuigen te prikkelen. Onder begeleiding van een leerkracht of assistent bieden we in kleine groepjes of individueel zintuigelijke activiteiten aan.